Tilbake
Lars Opstad / Rikskonsertene
Lars Opstad / Rikskonsertene

AWESOMNIA

- Jeg har alltid stått opp for meg og mine. Jeg har aldri holdt kjeft om mine meninger.

Det sier Maria "LOTUS" Karlsen, frontkvinne i hiphop-gruppa Awesomnia. Frontkvinne, sier du? I ei hiphop-gruppe? Jepp! Det er ikke mange av dem, men LOTUS er definitivt én.

- Aldri vær stille. Vær så snill, bruk stemmen din, ikke vær redd! sier hun, og det kan du høre i musikken hennes også. Dette er hiphop med mening.  Med seg i Awesomnia har hun beatboxer Bjartur "BEATUR" Gudjonsson fra Island og Nick "SNATCH" Hatch fra Australia på trommer. Sammen skaper Awesomnia aggressiv og selvsikker hiphop med klare innslag av både g-funk og dancehall.

Du er Awesome, de er Awesome, og sammen er vi Awesomnia!

- Det ble en fantastisk konsert, publikumet var helt med. Det er en ting å ha et budskap, men å formidle det på en sånn dyktig måte er et annet! Det var topp!! 
- Frøya Kulturskole

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Produsent David Chocron, Rikskonsertene, i samarbeid med artistene

Om kunstner / utøver / gruppe

Awesomnia er et hiphopband med rapperen "Lotus" (Maria Karlsen) i front. Hun rapper på engelsk, er en skikkelig god historieforteller, og topper det hele med slagkraftige poenger.

Bandet er en minst like viktig del av musikken Awesomnia står for. Jazz, funk, rock og reggae er noen av inspirasjonskildene til bandet, og medlemmene har bakgrunn fra flere ulike sjangre.

Publikumskommentarer

Dette var en rå forestilling, både musikalsk og innholdsmessig. Jeg så at Lotus traff flere elevermidt i fleisen med sitt direkte budskap, skrelt ned til kjernen, ikke noe snikk-snakk. Jeg elsket det! Jeg håper mange andre unge (og eldre) får oppleve denne kruttbomben av et band. Islendingen var jo en forestilling verdt i seg selv, med sin musikalitet og formidlingsevne av en annen verden! Fy flate jeg er imponert!Publisert av: Marianne Arctander (klasse - Sætre ungdomsskole) – 7.11.2018 11:03