Tilbake
Andre Løyning
Thomas Leduc
Thomas Leduc

Almir og puffene

Almir kommer til skolen med akkordeonet på ryggen og splitter ny egenkomponert musikk i hode og fingre - men ikke nok med det; han har med seg 9 magiske puffer! 

"Almir og puffene"  er en ordløs konsert som handler om Almirs oppvekst i Bosnia. Almir gjenskaper lydene i trekkspillet sitt - opp og ned trapper, gjennom dører som knirker, mørke kjellere, spennende loft med trekkfulle lyder og barnelatter med store smil. Det er denne verdenen Almir tar oss med til. 

Visste du forresten at trekkspill kan puste? 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Produsent: Ragnhild Vreim Tveitan, musikkprodusent DKS-Buskerud
  • Idé/opplegg: Utøver/komponist i samarbeid med produsent Ragnhild Vreim Tveitan (DKS-Buskerud), lyskunstner/sceneograf Kyrre Heldal Karlsen, koreograf Anne Bryhn, programmerer Jonas Barsten og lysdesginer Gard Gitlestad.

Om kunstner / utøver / gruppe

Almir Meskovic er utdannet ved Norges Musikkhøgskole (2014). Han er en bosnisk musiker bosatt i Norge som er i ferd med å etablere et internasjonalt omdømme som klassisk akkordeonist, både som solist og kammermusiker. Han er også en ung komponist og kan senest vise til et komplett verk skrevet for Akershus teater til barneforestillingen Klovneskrekk. Almir spiller, arrangere og komponere også musikk innen balkanrelaterte sjangere, som f.eks. Sevdah. Han kan vise til sitt eget orkester – The Kuraybers – som er har gjort suksess, bl.a. gjennom sitt samarbeid med den serbiske superstjernen Jelena Tomasevic. Han har også en rekke andre prosjekter som duoen Almir & Daniel. I tillegg har han i Norge samarbeidet med musikere/institusjoner som KORK, Oslo Filharmonien, Nationaltheatret, Nordland teater, Festspillene i Bergen, komponist Kjell Habbestad, Silje Nergaard, Yaakov Rubinstein, Arc Music. 

OM VERKET

"Almir og puffene" er en nyskapende konsertproduksjon med bosnisk komponist og akkordeonist Almir Meskovic for målgruppen 6-12 år. Repertoaret er nyskrevet samtidsmusikk av Almir Meskovic som tar for seg hans to sterkeste sider; bosnisk sevdah musikk og samtidsmusikk for trekkspill hvor Sofia Gubaidulina og Arne Nordheim har sterk innflytelse. Verket inneholder også elementer av gjentagelse ved hjelp av diverse loopepedaler og andre miditriggede pedaler. Dette er for å skape en fornemmelse av et ensemble og for å utnytte trekkspillets fulle potensiale også med hensyn til rytme.

Publikumskommentarer

Denne forestillingen eier Publisert av: Supermann (klasse - Buskerud) – 18.9.2018 12:02
Denne forestillingen eier Publisert av: Supermann (klasse - Buskerud) – 18.9.2018 12:04