Tilbake
Jenny Baumgartner
Jenny Baumgater
Sandy Haessner

Sousou & Maher - Made of music

MADE OF MUSIC

Sousou og Maher vokste begge opp i musikere og det var interessen og kjærligheten til den vestafrikanske koraen (luttliknende harpe, der kroppen er lagd av en kalebass med hud spent over) som brakte dem sammen.

En viktig retningslinje for troubadourkulturen - som kora er en del av - er bevaring av den musikalske arven gjennom musikernes kontinuerlige søk etter nye måter. For Sousou & Maher Cissoko betyr dette å vise frem koraen i kombinasjon med sjelfulle sang med rytmisk energi og innflytelse fra reggae, mbalax, folk, sjel og jazz.  

Etter arv fra Cissoko-familien av vestafrikanske griots, gir sangene en viktig melding om å komme sammen og skape lenker i stedet for grenser mellom land og mennesker. Dette er understreket av duoen synger på fem forskjellige språk!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Produsent: Ragnhild Tveitan, DKS Buskerud
  • Idé/opplegg: Produsent Ragnhild Vreim Tveitan i samarbeid med utøverne

Om kunstner / utøver / gruppe

Møt en duo som ser reisen som sitt mål og de musikalske og menneskelige møtene som deres største motivasjon.

Sousou & Maher Cissoko - fra Sverige og Senegal - er en av Sveriges mest ettertraktede duoer!

De har turnert i Canada, USA, Afrika, Asia og Europa, svensk TV og radio har laget dokumentarfilmer om gruppen, de har utført på den prestisjetunge Polarmusikkprisen, turnert med en av Sveriges største popartister, Laleh og  samarbeidet med hip-hop artister som Timbuktu og Kapten Röd.

Publikumskommentarer