Tilbake
Jovan Pavlovic

Jovan Pavlovic Trio - 5-7.trinn

Jovan kommer fra Serbia men har bodd i Norge i snart 20 år.Jovan har spilt trekkspill helt siden han var en liten gutt (se bildet). Han har øvd masse hele livet sitt, og nå er han blitt voksen og kjempeflink. På denne konserten har han med seg to venner, og de er like flinke som Jovan! Nils Olav spiller Gitar og Gjermund spiller bass. Når disse tre kommer sammen blir det flott musikk med masse energi, men noen ganger spiller de rolige og triste melodier. Da klinger det vakkert og dempet.

Jovan har komponert all musikken selv,og den spenner fra øst til vest,fra Balkan-musikk til klassiske toner,og fra nord til sør,via norske folketoner,argentinsk tango og frem til afrikanske rytmer .Disse gutta gleder seg veldig til å spille skolekonserter for dere.

Læreplanmål

Musikk

Musikk - kompetansemål etter 2.årstrinn 

Lytte - Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

  • samtale om musikkens klang, melodi, rytme, dynamikk og tempo
  • gjenkjenne lyden av og kunne navn på noen instrumenter

Musikk - kompetansemål etter 4.årstrinn 


Lytte - Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

  • gjenkjenne og beskrive klang, melodi, rytme, dynamikk, tempo og form
  • gjenkjenne norsk og samisk folkemusikk og folkemusikk fra andre kulturer
  • delta i samtaler om hva som er særegne trekk ved enkelte musikksjangere
  • gjenkjenne lyden av og navngi sentrale blåse-, strenge- og slagverkinstrumenter

Musikk - kompetansemål etter 7.årstrinn 

Lytte - Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

  • diskutere særtrekk ved kunstmusikk, norsk og samisk folkemusikk, folkemusikk fra andre land og rytmisk musikk
  • gjenkjenne klangen til og benevne de ulike instrumentgruppene

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Produsent Øyvind Anda, Tøndelag DKS i samarbeid med musikerne

Om kunstner / utøver / gruppe

Jovan Pavlovic (født 20. juni 1975 i Beograd i Serbia)er en serbisk-norsk folke- og jazzmusiker (trekkspill), kjent fra flere innspillinger.Han er utdannet i klassisk musikk ved Musikkonservatoriet i Trondheim, med folkemusikk fra Balkan og romafolket som hovedfelt. Pavlovic har samarbeidet med Ivo Papasov, Petar Ralchev, Georgi Petrof, samt norske Farmers Market, Trio Troika (1998?2005), Frode Fjellheim, Dadafon, Kristin Asbjørnsen og Bendik Giske/Daniel Herskedal/Espen Berg. Mest kjent er han for å ha etablert Trondheims-bandet Bengalo og for sitt nåværende virke i Urban Tunélls Klezmerband (2005?). Med Anne Fossen og Øyvind Engen har han spilt i trioen «Ferdafolk». Ellers har han vært musikalsk leder ved Trøndelag Teater, samt timelærer ved Jazzlinja (NTNU). For Rikskonsertene turnerte han og Mattis Kleppen med Mattis og Jovan ? the roadmovie. Sammen med gruppen Rasmus Og Verdens Beste Band vant han Spellemannprisen 2007 for beste barneplate med albumet Kyssing E Hæsli?. Han ble i 2010 utnevnt til fylkeskunstner i Sør Trøndelag.

Publikumskommentarer