Tilbake
Cappelen Damm
Tonje Hodne

Rikka på ordentlig og forever 2019-20

Lærerveiledning

Rikka på ordentlig og forever

BESØKET:

I dette forfatterbesøket presenterer Maiken Nylund boka Rikka på ordentlig og forever og tematikken knytta til den. I tillegg blir det en liten workshop med fokus på inspirasjon, karakterbygging og oppbygging av egen fortelling. Maiken vil formidle skrivelyst med lav terskel og skapende frihet, og vise at å skrive kan være både enkelt og morsomt.

BOKA:

Rikka på ordentlig og forever handler om Rikka, som elsker å være sammen med bestevennen Lise. Men når Lisa forelsker seg i Rikkas nabo, gjør Rikka noe dumt, og alt blir komplisert. Boka er en historie om vennskap, forelskelse, skilsmisse og om å være midt mellom barn og ungdom.

Da boka kom ut våren 2019 fikk den god mottakelse, og Maiken har allerede rukket å være en rekke skolebesøk og andre arrangement med boka. Boka er også solgt til oversettelse til tysk. Oppfølgeren Nå eller aldri, Rikka vil bli utgitt i løpet av 2020.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Maiken Nylund
  • Produsent: DKS Viken
  • I samarbeid med: DKS Viken
  • Idé/opplegg: Maiken Nylund

Om kunstner / utøver / gruppe

FORFATTEREN:

Maiken Nylund (f. 1980) er bibliotekar og jobber på Hå folkebibliotek på Jæren. Hun har tatt forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt (NBI) og debuterte med  Rikka på ordentlig og forever.

Publikumskommentarer